Καθημερινές τροφές: Ποιες τρέφουν και ποιες καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

223

Τα καρκινικά κύτταρα έχουν μεγάλες ανάγκες σε γλυκόζη και μεθειονίνη ( αμινοξύ που βρίσκεται στις ζωικές πρωτεΐνες). Ενδεικτικό είναι πως τα κύτταρα αυτά προσλαμβάνουν 10-50 περισσότερες φορές γλυκόζη συγκριτικά με τα υγιή, ώστε να αυξηθεί επιπλέον ο πολλαπλασιασμός τους. Οπότε όσο περισσότερη γλυκόζη καταναλώνει ο ασθενείς τόσο πιο εύκολα επιδεινώνεται η κατάσταση αυτή.Οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι:

  1. Ζάχαρη
  2. Τρανς λιπαρά οξέα
  3. Κόκκινο κρέας
  4. Αλάτι
  5. Λευκό αλεύρι
  6. Αλκοόλ

Καθώς επίσης και το κάπνισμα το οποίο δεν μπορεί να παραληφθεί!Από την άλλη μεριά τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τα οποία είναι πλούσια σε αντικαρκινικές ιδιότητες καταπολεμούν το stress των καρκινικών κυττάρων.Μερικά παραδείγματα αυτών των τροφών είναι:

  1. Λαχανικά
  2. Φρούτα
  3. Όσπρια
  4. Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 όπως τα ψάρια και οι ανάλατοι ξηροί καρποί
  5. Βιταμίνη D

Ιδιαίτερα σε συνδυασμό με σωματική άσκηση και φυσιολογικό σωματικό βάρος, καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6975620013
2294088705