Καθησυχαστικός ο Γενς Σπαν: Δεν επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων από την μετάλλαξη του ιού

149

 

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, έσπευσε να καθησυχάσει μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε εξαιτίας του νέου στελέχους του ιού που βρέθηκε στην Αγγλία.

Το νέο στέλεχος του ιού που βρέθηκε στην Αγγλία, έχει οδηγήσει ήδη σε σκληρότερο lockdown σε Λονδίνο και νοτιο-ανατολική Αγγλία αλλά και στο κλείσιμο των συνόρων πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δημιούργησε και μια ανησυχία για τα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί και το αν και κατά πόσο αυτά θα αποδειχθούν αποτελεσματικά ακόμα και μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού.

Οι ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφθασαν στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην νέα μετάλλαξη του ιού που εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε αυτήν την στιγμή και έπειτα από συνομιλίες μεταξύ των ειδικών των ευρωπαϊκών αρχών», το νέο στέλεχος «δεν έχει επιπτώσεις στα εμβόλια», που παραμένουν «εξ ίσου αποτελεσματικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η Γερμανία ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ