Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργεί το ειδικό σώμα φύλαξης στα Πανεπιστήμια

172

 

Τον τρόπο λειτουργίας του ειδικού σώματος φύλαξης εξήγησε σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ενώ προανήγγειλε πως ο νέος νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ θα κατατεθεί στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωσε η κα Κεραμέως η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση της «Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», ενός ειδικού σώματος «δημόσιας εξουσίας με αστυνομικές αρμοδιότητες» που θα «μεριμνά για την ασφάλεια» εντός του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την υπουργό τα μέλη της ομάδας θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, θα φορούν ειδική στολή και θα διατίθενται στα ΑΕΙ, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ως προς την είσοδο στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι θα γίνεται είτε με την επίδειξη της ταυτότητας του Πανεπιστημίου, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ  δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν μέσα όπως κλειστά κυκλώματα «για την ενίσχυση της προστασίας του ιδρύματος».

Όσον αφορά τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, σημείωσε ότι στόχο έχει να γίνουν τα πανεπιστήμια πιο αυτόνομα και εξωστρεφή. Θα θεσπίζει μεταξύ άλλων την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ τμημάτων, την ίδρυση προγραμμάτων διπλής ειδίκευσης, την καθιέρωση από τα ίδια τα πανεπιστήμια μιας κατώτατης βάσης εισαγωγής σε κάποιο βασικό μάθημα και την περαιτέρω ενίσχυση των συνεργειών με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά»

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και Λύκεια, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «προβήκαμε έγκαιρα σε συντονισμένες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και θα αναδειχθεί εκ νέου σε πολύτιμο εργαλείο, για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπό τις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε».

Για τα δημοτικά, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «κατανοώ πλήρως τις ανησυχίες των γονέων. Θέλω, όμως, να τους διαβεβαιώσω ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται πάντοτε στην πολύτιμη καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την διεξαγωγή σήμερα ηλεκτρονικά της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το ενδεχόμενο μαζικής αποχής ( όπως καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν επιτρεπτές «απόπειρες εκφοβισμού των εκπαιδευτικών», «παρεμπόδισης των εφορευτικών επιτροπών» ή «προτροπές σε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων». Προσθέτει δε ότι «οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα του υπουργείου».

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================