Σημαντικά στοιχεία για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Κερατέα εξετάζουν οι Αρχές, την ώρα που η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες και ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην κατοχή των αρχών βρίσκεται βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή της έναρξης της φωτιάς. Στο υλικό φαίνεται πυλώνας ηλεκτροδότησης με κομμένο καλώδιο ρεύματος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα από το ίδιο σημείο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Το σημείο αυτό απέχει περίπου 500 μέτρα από την πλινθόκτιστη κατοικία, μέσα στην οποία οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό ηλικιωμένου άνδρα. Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρές καταστροφές που έχει προκαλέσει η φωτιά στην περιοχή.
Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο οπτικοακουστικό υλικό και στις μαρτυρίες κατοίκων, ώστε να διαπιστωθεί αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από αστοχία στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ή άλλον παράγοντα.



































