ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση Ραφήνας:Μήνυμα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών

247

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και στοχεύει στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 με την ίδρυση της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση και το 1992 εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένο πολυφασικό θεραπευτικό πρόγραμμα με μονάδες (Συμβουλευτικά Κέντρα, Εναλλακτική Κοινότητα, Κοινωνική Επανένταξη, Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης) και τμήματα (Εκπαίδευσης, Έρευνας, Διοίκησης και Οικονομικού) τα οποία είναι υποστηρικτικά στις θεραπευτικές μονάδες.

Απόσπασμα από τη φιλοσοφία του προγράμματος:

«Αποφάσισα να έρθω στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ γιατί, όσο καιρό είμαι στο πρόγραμμα, βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μου και με έμαθαν από την αρχή να αγαπάω, να σέβομαι, να ελπίζω, να κατακτάω τα όνειρά μου. Είναι τώρα η δικιά μου η ώρα να δώσω στους ανθρώπους ότι έχω πάρει, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μου που είναι ο κύκλος της ζωής. Γιατί η ζωή, είναι μια αλυσίδα που ο κάθε κρίκος τροφοδοτεί τον άλλο……… Είμαι εδώ γιατί πιστεύω πως ότι κι αν μπορείς να κάνεις, ότι και αν μπορείς να ονειρευτείς, πρέπει να αρχίσεις τώρα».

https://kethea-paremvasi.gr/