spot_img
34.7 C
Rafina
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Κίμωλος: Νεκρός 17χρονος από ηλεκτροπληξία – Τι εξετάζουν οι Αρχές

 

 

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Κίμωλος μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο στο εξοχικό σπίτι της οικογένειάς του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου. Ο ανήλικος παραθέριζε στο νησί μαζί με τη μητέρα του, με την οικογένεια να έχει ταξιδέψει από την Ιρλανδία, όπου διαμένει μόνιμα. Η Κίμωλος είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του.

Στο μικροσκόπιο ο θερμοσίφωνας και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Οι πρώτες εκτιμήσεις στρέφονται στο ενδεχόμενο βλάβης ή διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος από τον θερμοσίφωνα. Ωστόσο, η ακριβής αλληλουχία των γεγονότων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί και τα αίτια του θανάτου παραμένουν υπό διερεύνηση.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζεται διεξοδικά η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του ακινήτου, το οποίο φέρεται να είναι παλαιάς κατασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cyclades24.gr, η εγκατάσταση χρονολογείται πριν από τη δεκαετία του 1970.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην πληροφορία ότι στον ηλεκτρικό πίνακα δεν υπήρχε ρελέ διαφυγής. Πρόκειται για μηχανισμό ασφαλείας ο οποίος, όταν ανιχνεύσει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, διακόπτει άμεσα την παροχή, μειώνοντας τον κίνδυνο θανατηφόρας ηλεκτροπληξίας.

Ελέγχεται πιστοποιητικό του 2024

Οι Αρχές εξετάζουν, επίσης, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2024 είχε εκδοθεί πιστοποιητικό για την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού.

Τα σχετικά έγγραφα αναμένεται να αναζητηθούν και να ελεγχθούν, ώστε να διαπιστωθεί ποιος πραγματοποίησε τον έλεγχο, ποια ήταν η πραγματική κατάσταση της εγκατάστασης και εάν είχαν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Τα ευρήματα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης θα είναι κρίσιμα για να αποσαφηνιστεί εάν υπήρξε ηλεκτρολογική βλάβη ή παράλειψη και εάν προκύπτουν ενδεχόμενες ευθύνες.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής

Η σορός του 17χρονου μεταφέρεται από την Κίμωλο στον Πειραιά, όπου αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα, σε συνδυασμό με την εξέταση του θερμοσίφωνα και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για την ακριβή αιτία του θανάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Μέχρι τότε, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και οποιαδήποτε απόδοση ευθύνης θεωρείται πρόωρη.

Αυτή την εβδομάδα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική σεζόν

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ξεκινά τη νέα...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 3 έως και 9 Σεπτεμβρίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα – Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Δεν εξελέγη στη θέση της Ε΄ αντιπροέδρου της Βουλής...

Ίδρυση Λέσχης Φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Ίδρυση Λέσχης Φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας...

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Δύο βρέφη μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο και κατέληξαν

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χαλκίδα, όπου...

ΝΕΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική σεζόν

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ξεκινά τη νέα...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 3 έως και 9 Σεπτεμβρίου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Ίδρυση Λέσχης Φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Ίδρυση Λέσχης Φιλαναγνωσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας...

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζεται μετά από 14 χρόνια – «Δεν θα άλλαζα τις επιλογές μου»

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένεται να αποφυλακιστεί ο Νίκος...

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 2/9

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Σπάτα: Πυρκαγιά σε οικισμό Ρομά κοντά στην Αγία Κυριακή (βίντεο)

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα,...

RPN.GR