spot_img
10.1 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

«Κλείδωσαν» νέα μέτρα: Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

 

 

 

Μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της μάχης της με τον κοροναϊό διανύει η Ελλάδα, με τα κρούσματα να κινούνται σε πολύ υψηλά ποσοστά και την μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει.

Παρά τα θετικά μηνύματα από τους επιστήμονες, όπως για παράδειγμα τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία μιλώντας στο MEGA προέβλεψε πως «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα», αλλά και την πρόβλεψη του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι μπορεί να κάνουμε «Πάσχα με μηδενικά κρούσματα», το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα που η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα.

Η κατάσταση σήμερα μόνο καλή δεν είναι για τη χώρα μας. Μπορεί σήμερα ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο τα 29.334 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μόλις 136.447 τεστ (PCR: 15.949, RAPID: 120.498).

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν σημάνει συναγερμό τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο. Αυτός άλλωστε είναι και οι λόγος που όπως φαίνεται… έρχονται νέα μέτρα.

Έρχονται νέα μέτρα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι έχουν στο τραπέζι τους νέα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού.

Τα μέτρα αυτά θα εστιάζουν κυρίως στην εστίαση, καθώς και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν αναφορικά με την εστίαση είναι να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα.

Το δεύτερο μέτρο είναι να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης, με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στις ηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό, ωστόσο δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Γιατί πάμε σε νέα μέτρα;
Ο λόγος που η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη νέων μέτρων είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι αυτές που θα δούμε την μεγάλη κορύφωση των κρουσμάτων, με δεδομένο ότι τις εβδομάδες θα καταγράφεται και όλη η περίοδος των γιορτών.

Για να συγκρατηθεί αυτό το κύμα και να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή του στο τέλος του μήνα θα πρέπει ληφθούν περισσότερα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας πάει εκπαιδευτική εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη – rpn

Τη στήριξή του σε μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία του...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR