Κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα σχολείου στην Αγία Παρασκευή.Τι λέει ο δήμαρχος

271

Η Αγία Παρασκευή είναι ανάστατη μετά την αποκάλυψη του θετικού κρούσματος μεταξύ των εκπαιδευτικών σχολείου.

Την ίδια ώρα με απόφαση του δήμου και σε συνεννόηση με την διεύθυνση του σχολικού εκπαιδευτηρίου ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των χώρων ενώ ήδη κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ .

“Έχουμε μια δασκάλα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σ ένα από τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας από το απόγευμα της Τετάρτης. Η δασκάλα ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και εγώ. Μέχρι αυτή την ώρα ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η ιχνηλάτηση των επαφών της δασκάλας. Όπως έμαθα ξεκίνησαν να τους λένε διάφορες δικαιολογίες όπως πως δεν είναι μεγάλη η δομή” αναφέρει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ.Ζορμπάς

Στο σχολείο φοιτούν τουλάχιστον 250 μαθητές ενώ δάσκαλοι και υπόλοιπο προσωπικό υπολογίζονται στους 25.

“Εμείς ως δήμος κάναμε με συνεργείο την απολύμανση του σχολείου. Η δομή δεν είναι μικρή, όπως λένε, μιλάμε για 250 μαθητές και τις οικογένειες τους. Οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στο σχολείο είναι πάνω από 25 άτομα. Όπως έμαθα από το διευθυντή όλοι φορούσαν μάσκες από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε το σχολείο, ενώ ήδη κάποιοι δάσκαλοι έχουν κάνει το τεστ από χθες, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα. Από Δευτέρα θα δείξει τι και πως”.