Τι λέει ο σεισμολόγος Γερ. Χουλιάρας για τον πρωινό σεισμό των 4,2 R

674

Ο σεισμολόγος Γερ.Χουλιάρας ερωτώμενος για τον σεισμό των 4,2 R που έγινε στις 6 το πρωί 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας αλλά έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αθήνας μας ενημερώνει:

«Το επίκεντρο του ήταν 50 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, οπότε αυτό το επίκεντρο είναι στον ανατολικό Κορινθιακό. Το σεισμολογικό καθεστώς το γνωρίζουμε. Είναι η ευρύτερη περιοχή των Αλκυονίδων. Οι Αλκυονίδες δεν είναι μία κουκκίδα στον χάρτη. Το ρήγμα έχει μήκος 30 χλμ., είναι μια τεράστια περιοχή αυτή του σεισμογόνου όγκου. Δεν σημαίνει όμως ότι κάθε σεισμός που γίνεται εκεί πέρα πρέπει να δημιουργεί πανικό και ανησυχία. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει εκατοντάδες σεισμούς 4 Ρίχτερ από τις Αλκυονίδες. Συνεχίζουν και παράγουν σεισμούς. Μετά από τον εν λόγω σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο μικρότερες δονήσεις της τάξεως των 2 Ρίχτερ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το παρακολουθούμε με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Στην περιοχή έχει τοποθετηθεί φορητό σεισμολογικό δίκτυο εδώ και δύο μήνες, οπότε είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε την περιοχή» διευκρίνισε.