Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής:Αίτημα ένταξης θέματος για την διαχείριση των απορριμμάτων

296
    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020
    Αρ. Πρωτ.: 21
  Προς: τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κο Θεοδωρόπουλο Χρήστο
  Kοιν.: Περιφερειάρχη Αττικής  κο Γιώργο Πατούλη
    Περιφερειακούς Συμβούλους

Θέμα: Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 5ης συνεδρίασης, σχετικά με την Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική, καταθέτοντας δημόσια την πρότασή της.

Παρά τα έγγραφά μας, η Διοίκηση της Περιφέρειας αγνοεί το αίτημά μας και αρνείται να εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθώντας τη «γραμμή» Δούρου.

Να θυμίσουμε ότι οι παρατάξεις Πατούλη, Δούρου και Τζήμερου ψήφισαν από κοινού να μην ανακληθεί η υπ’ αρ.248 απόφαση της 1ης Αυγούστου 2019 της ΕΕ του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η οποία προβλέπει τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή και από κοινού πάλι ψήφισαν την έναρξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που μετατρέπεται έτσι η Αττική σε μια απέραντη χωματερή.

Κατά καιρούς ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, παρουσιάζει θέσεις που όμως δεν είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά προσωπικές του. Το έκανε τον Οκτώβριο του 2019, στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή. Το έκανε και πρόσφατα, στις 30 Ιανουαρίου 2020, σε ημερίδα-φιέστα στο Ζάππειο,  παρουσιάζοντας την πρότασή του σχετικά με τη Διαχείριση Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για τη ζωή των εκατομμυρίων, που ζουν και εργάζονται στην Αττική, ώστε να καταναλώνεται σε φιέστες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
https://lsattikis.blogspot.com
τηλ: 2132063561,-562
fax: 2132063818
email: lspa@patt.gov.gr