Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Ραφήνα, από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και τον δήμο μας. Το πρωί τελέστηκε η Δοξολογία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας. Πλήθος πιστών γέμισε ασφυκτικά την εκκλησία για να παρακολουθήσει την ιερή τελετή, η οποία σηματοδοτεί τη φώτιση και τον καθαγιασμό της δημιουργίας.
Ακολούθησε λιτανευτική πομπή του Ιερού Σταυρού προς το λιμάνι της Ραφήνας, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων. Ο πατέρας Δημήτριος Μπακόπουλος έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, ενώ τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά για να τον ανασύρουν, τηρώντας το εορταστικό έθιμο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για υγεία και φώτιση, σκορπίζοντας αισιοδοξία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε λιτή δεξίωση σε ξενοδοχείο της Ραφήνας από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του RPN.GR, Καλή φώτιση σε όλους!






Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας εδώ

































