spot_img
4.3 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Λαμπρός εορτασμός και Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Άννης στον Μαραθώνα – rpn

 

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Άννης στον Μαραθώνα

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της παραμονής της εορτής της Αγίας Άννης ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης στον Μαραθώνα, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Από νωρίς πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, προστρέχοντας για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Μητέρας της Παναγίας μας, ζητώντας την ευλογία και τη μεσιτεία της.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της περιοχής. Την Ιερά Εικόνα σήκωσαν τιμητικά ο Ἄρχων Πρωτονοτάριος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, Δρ. Κωνσταντῖνος Βαμβακάς, μετά της συζύγου αυτού, κυρίας Μαρίνας Βαμβακά, καθώς και ο εφοπλιστής κ. Λαδάς. Παρών ήταν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης. Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μαραθώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συμμετεχόντων, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και πνευματικής αγαλλίασης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας, βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Διευθυντής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, κήρυξε τον Θείο Λόγο, καλωσορίζοντας τις Αρχές και το εκκλησίασμα. Αναφέρθηκε στην λαϊκή ευλάβεια και ευσεβεια των χριστιανών και στην προσφορά της οικογένειας με τα πρόσωπα της

γιαγιάς και της μητέρας , του παππού και πατέρα που αθόρυβα ευλογούν και δοξάζουν το Θεό , των Αγίων και της Παναγίας ενώ αποτελούν και το παράδειγμα για τις νεωτεριστές γενιές .

Στον εσπερινό συμμετείχαν ο π. Αναστάσιος Βλαβιανός, Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας, ο διάκονος του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Κηφισιας κ. Κύριλλου, τον οποίο ευχαρίστησε ο Άγιος Τανάγρας για την άδεια και την ευλογία Του να χοροστατήσει στον εσπερινό , καθώς και ιερείς της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ αυτών και από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαραθώνα.

Η φετινή εορτή της Αγίας Άννης αποτέλεσε μια ακόμη ευλογημένη ευκαιρία πνευματικής ενίσχυσης για την τοπική κοινωνία, η οποία με πίστη και ενότητα τίμησε τη Μητέρα της Παναγίας μας, ζητώντας τη μεσιτεία της για τις οικογένειες, τα παιδιά και τη μητρότητα.

Αυτή την εβδομάδα

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα – Προσφορά ζωής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – rpn

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα- Προσφορά ζωής από...

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Στα υπόγεια της μνήμης: μια ιστορική ξενάγηση που δεν ξεχνιέται στη Ραφήνα – rpn

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Μια γιορτή μπάσκετ, χαράς και οικογένειας στον Αργοναύτη Ραφήνας B.C. – rpn

Την Κυριακή ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C. έζησε μια από...

ΝΕΑ

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

RPN.GR