spot_img
34 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Λιμάνι Ραφήνας: Δεμένα τα πλοία λόγω απαγορευτικού απόπλου – Σε ισχύ έως και 2 Απριλίου

 

 

Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας τέθηκε σε ισχύ σήμερα, 1η Απριλίου,από το μεσημέρι και μετά, και θα παραμείνει και αύριο, 2 Απριλίου, επηρεάζοντας το σύνολο των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς. Η αιτία δεν είναι άλλη από τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στα πελάγη, καθιστώντας επικίνδυνη τη ναυσιπλοΐα.

Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο ορισμένα πρωινά δρομολόγια που πρόλαβαν να εκτελεστούν πριν την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου Andros Queen προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και το δρομολόγιο προς Μαρμάρι. Από το μεσημέρι, ωστόσο, τέθηκε καθολικό απαγορευτικό, το οποίο θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής και της αυριανής ημέρας.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε επιβάτες που είχαν προγραμματίσει μετακινήσεις, ιδιαίτερα ενόψει της αυξημένης κινητικότητας της περιόδου. Πολλοί ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν ή να αναβάλουν τα σχέδιά τους, ενώ συνιστάται συνεχής επικοινωνία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εξέλιξη των δρομολογίων.

Οι αρμόδιες αρχές υπογραμμίζουν ότι το μέτρο λαμβάνεται αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας. Όταν το Αιγαίο «αγριεύει», δεν χωράνε ρίσκα — όσο κι αν πιέζει το πρόγραμμα ή η ανάγκη μετακίνησης. Για όσους περίμεναν να φύγουν, η υπομονή είναι μονόδρομος — γιατί στη θάλασσα, τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο καιρός.

Αυτή την εβδομάδα

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

Συνεχίζεται και την Τρίτη 4/8 ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) σε όλη την Αττική 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΡΙΤΗ...

ΝΕΑ

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

RPN.GR