spot_img
27.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Λήμνος: Η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά έχει περικυκλώσει στο νησί

Ο προβληματισμός είναι εντονότερος στους ψαράδες του νησιού, διότι δεν γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές το ψάρεμα

 

 

 

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Λήμνου η «θαλάσσια βλέννα» από τη θάλασσα του Μαρμαρά, καθώς έχει αρχίσει να κινείται προς το νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ψαράδες είχαν εντοπίσει τη βλέννα πριν από λίγες ημέρες περίπου 3 με 4 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτογραμμή του νησιού και πλέον φαίνεται πως σε συγκεκριμένα σημεία έχει «πιάσει» στεριά. Όπως είναι λογικό έχει αρχίσει να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στο νησί, αφενός διότι σταδιακά ξεκινά η τουριστική περίοδος αφετέρου η αλιεία αποτελεί μια από τις «βαριές βιομηχανίες» του νησιού.

Όπως τονίζουν κάτοικοι του νησιού η βλέννα έχει περικυκλώσει το νησί, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «κηλίδες» διαπιστώθηκαν στην παραλία του Θάνους, στο Πλατύ καθώς επίσης και στην παραλία του Αυλώνα. Μάλιστα, ήδη αρκετοί τουρίστες έχουν θορυβηθεί από την παρουσία της «βλέννας», δεδομένου ότι «κάθεται» πλέον στα ρηχά, εκεί δηλαδή που κανείς μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του.

Την ίδια ώρα, ο προβληματισμός είναι εντονότερος στους ψαράδες του νησιού, διότι δεν γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές το ψάρεμα. Ήδη, πάντως, ο δήμος Λήμνου έχει πάρει δείγματα προκειμένου να τα στείλει για ανάλυση, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ένα υπάρχει κίνδυνος από την παρουσία της βλέννας στο νησί. «Δεν γνωρίζουμε εάν πρέπει να ψαρέψουμε», λένε αλιείς του νησιού, οι οποίοι εδώ και λίγες ημέρες παρατηρούσαν τις «κηλίδες» να καταφθάνουν στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι περιμένουν τις αρμόδιες αρχές να τους ενημερώσουν, καθώς το φαινόμενο δεν είναι σύνηθες για τους ίδιους την στιγμή που αρκετοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR