spot_img
6.5 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Λίνα Μενδώνη : «Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο».

 

 

 

 

Για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον χώρο του θεάματος μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την υπουργό οι κλάδοι του πολιτισμού στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας ενώ η κατάσταση στις επαγγελματικές σχέσεις είναι χαοτική.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Υπογράμμισε πως χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλος ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πραγματικά δύσκολος για τους πολίτες. Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε πως  «αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο». Έτσι, λοιπόν, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων με όλες τις δυνατές όμως και επιβεβλημένες προφυλάξεις.

Το υπουργείο Πολιτισμού, επίσης, οργανώνει μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί το κοινό ότι το ζωντανό θέαμα παραμένει ασφαλές. «Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ, το πρωί της Δευτέρας και θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει. Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.

Υπενθυμίζεται ότι με το 30% της πληρότητάς τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενούν θα λειτουργήσουν, τελικά, από τις 12 Οκτωβρίου, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του νέου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία.

Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη οι όροι λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων και των χώρων ψυχαγωγίας θα εξαρτώνται άμεσα από το επίπεδο της πανδημίας στο οποίο βρίσκεται η χώρα την εκάστοτε χρονική περίοδο. Έχουν οριστεί τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Ετοιμότητας – 1, Επιτήρησης – 2, Αυξημένης επιτήρησης – 3, Αυξημένου κινδύνου – 4.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Αττική βρίσκεται στο Επίπεδο 3 οι χώροι ψυχαγωγίας οφείλουν να λειτουργούν με το 30% της συνολικής χωρητικότητας τους. Για το Επίπεδο 1 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 65%, για το Επίπεδο 50% ενώ για το Επίπεδο 4 προβλέπεται η αναστολή της λειτουργίας τους.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR