Τώρα Live : Η Πρωτοβουλία 1821-2021 παρουσιάζει το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων

426

Δείτε Live ΕΔΩ

Το αναλυτικό πρόγραμμα επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζει η «Πρωτοβουλία 1821-2021» την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η παρουσίαση πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παρευρεθεί η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, πρέσβεις και εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Πρόκειται για περισσότερες από 100 δράσεις, αποτέλεσμα συστηματικής προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών, ερευνητικών, πανεπιστημιακών και πολιτιστικών φορέων. Επί δύο και πλέον χρόνια οι συντελεστές της «Πρωτοβουλίας» σχεδίασαν και προετοίμασαν συνέδρια, εκθέσεις, μουσικές

εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά – ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες, στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της Επανάστασης. 

Όλες οι δράσεις διαπνέονται από την ιδέα ότι η επέτειος θα πρέπει να επιδράσει ως αφορμή εθνικού αναστοχασμού, με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον.

Περισσότερες από 100 δράσεις στα πεδία των επιστημών, του πολιτισμού, της μουσικής, των εικαστικών και της έρευνας, ενταγμένες σε ένα έτοιμο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην τριετία 2020-2022 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση της 31ης Ιανουαρίου. 

Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Ιωάννη Μάνο, σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα και συντονιστή της «Πρωτοβουλίας», η οποία συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της πρωτοφανούς συστηματικής συνεργασίας 14 κοινωφελών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων και  οργανισμών. 

Κάθε Ίδρυμα και η Εθνική Τράπεζα διατηρούν τη φυσιογνωμία, την αυτονομία και τους στόχους τους και στηρίζουν δράσεις στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας», οι οποίες συνδέονται με αυτούς. Όμως, όλοι θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ένα παράδειγμα συνεργασίας, διαλόγου και ενότητας.