spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Live μετάδοση Τσιόδρας και Κεραμέως για τα σχολεία

 

 

 

Από τους ασθενείς, 41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 12 είναι γυναίκες. H μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 88% πάσχει από υποκείμενα νοσήματα ή/και έχει ηλικία άνω των 70 ετών.

Συνολικά 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.576

Το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό έφτασε τους 139, με ένα νέο θάνατο σήμερα. Εκ των θανόντων οι 36 ήταν γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη με το 91,4% να πάσχει από υποκείμενα νοsήματα ή/και να είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 71 ασθενείς βγήκαν από τη ΜΕΘ, ενώ έχουν ελεγχθεί συνολικά 72.130 κλινικά δείγματα.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν στις 15 Ιουνίου 2020 για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε, επίσης ότι «Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις»

Η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια θα παραταθεί έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά εξετάζεται να ξεκινήσει νωρίτερα για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αν τα δημοτικά επαναλειτουργήσουν, πράγμα που θα εξεταστεί από την 1η Ιουνίου, τότε το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου.

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια που επιστρέφουν στις 11 Μαϊου (η Γ’ Λυκείου) και στις 18 Μαϊου (γυμνάσια και Α’- Β- Λυκείου) οι τάξεις θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές.
Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

o Εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR