Μαρίκες:Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος ”Νηρέας”έφτιαξε σαν καινούργια τα πέτρινα πεζούλια

646

Τα πέτρινα πεζούλια της παραλίας Μαρίκες κατασκευάστηκαν πριν δεκαετίες. Το καλοκαίρι δίνουν τη δυνατότητα σε δεκάδες επισκέπτες της παραλίας να απολαμβάνουν τα μελτέμια και τη θαλάσσια αύρα του Ευβοϊκού δίπλα σε άρκευθους και αμμοθίνες. Και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα φιλοξενούν πλήθος περιπατητών που δέχονται τα χάδια του ήλιου ατενίζοντας τις συχνά χιονισμένες βουνοκορφές της νότιας Εύβοιας.

Και μόνο με την παρουσία τους, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η συμβίωση ανθρώπων και φύσης μπορεί να είναι αρμονική. Αρκεί να υπάρχει σεβασμός από την πλευρά του «κυρίαρχου είδους» και να μην επικρατεί η λογική του «ότι αρπάξουμε».

Παρόλα αυτά δεν παύουν να είναι «ανθρώπων έργα», με αποτέλεσμα να υφίστανται τη φθορά από τη δράση των αδάμαστων στοιχείων της φύσης και να χρειάζονται συντήρηση με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και ο Σύλλογος Νηρέας προχώρησε πριν λίγες μέρες σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προκαλούν τη φύση αντέχοντας στα «καμώματά» της. Ας φροντίσουμε κι εμείς, επισκέπτες και κάτοικοι, να τα χρησιμοποιούμε με το δέοντα σεβασμό, απολαμβάνοντας τα δώρα της φύσης σε μια από τις πιο φιλόξενες και ανοικτές παραλίες της Αττικής.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑ