spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Μαρουσάκης: Η πρόβλεψή του για «Απριλοδεκέμβριο»…

 

 

Μία νέα κακοκαιρία χτυπά τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, ωστόσο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο θα πάθει… Άνοιξη, αφού σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Από σήμερα το απόγευμα και μετά ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλη την επικράτεια την Τετάρτη, ενώ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα κρατήσει έως και την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή από τη Θεσσαλία και πάνω, αλλά υψηλές από τη Θεσσαλία και κάτω, ενώ στη χώρα μέχρι την Κυριακή θα έχουμε μία παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN πάντως αναφέρει ότι από την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο θα δείξει 20άρια, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα μία πολύ θερμή αέρια μάζα εισέρχεται στη Μεσόγειο επηρεάζοντας και τη χώρα μας, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, για… Απριλοδεκέμβρη, αφού δεν αποκλείεται στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη ο υδράργυρος να δείξει ακόμα και 25 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τις 18-20 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος σε πολλές χώρες της Μεσογείου, ενώ για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη διάρκεια των εορτών αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστοσο, όπως λέει μέχρι το τέλος του χρόνου δεν φαινεται κάποια εισβολή έντονου κρύου, αφού ήδη είμαστε με «πάνω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες».

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR