spot_img
15.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μαθητές έκλεβαν τους συμμαθητές τους στις τάξεις

 

 

 

“Φάμπρικα” είχαν στήσει τρεις μαθητές στο 2ο γυμνάσιο Πύργου με στόχο τους συμμαθητές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι δύο δρούσαν στο σχολικό περιβάλλον κατόπιν συνεννόησης ενώ ο τρίτος είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου.

Στη σύλληψη των τριών μαθητών προχώρησαν άνδρες της ΔΙΑΣ στον Πύργο την Παρασκευή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε βάρος των γονιών σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία “… συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 14 και 14 ετών, διότι οι δυο 14χρονοι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από ανήλικους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν στον 15χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των 30 ευρώ. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονιών των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους”.

Κατάληψη σήμερα στο σχολείο

Η δραστηριότητα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και παρά τη σύλληψη των φερόμενων δραστών, οι μαθητές στο 2ο γυμνάσιο Πύργου, προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη στο σχολείο τους, προτάσσοντας το θέμα της ασφάλειας στους χώρους αυτού.

“Θέλουμε να φέρουμε φύλακα στο σχολείο, διότι μπαίνουν εξωσχολικοί από το πάρκο και μας κλέβουν, τηλέφωνα που μεν απαγορεύονται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να φοβόμαστε και μέσα στο σχολείο. Μας έχουν πάρει κλειδιά, μας έχουν πάρει λεφτά και χρειαζόμαστε φύλαξη. Δεν μπορούν να μπαίνουν εξωσχολικοί εν ώρα μαθήματος όταν έχουμε γυμναστική και κατεβαίνουμε από τα τμήματα να μπαίνουν μέσα και να μας κλέβουν” σημείωσε μαθήτρια που μίλησε στο ilialive.gr για το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο.

Αυτή την εβδομάδα

Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής

Δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει το γεγονός ότι για...

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, η«Πανδαισία» στο Πικέρμι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή το Εναλλακτικό Παντοπωλείο &...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

RPN.GR