spot_img
21.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ματίνα Παγώνη: Δανειστήκαμε ράντζα από το «Σωτηρία»

 

 

 

«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.11.2021) στον ΣΚΑΪ.

Και προέβλεπε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο γιατί «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, που ζήτησε «καθολικό εμβολιασμό», τα περιστατικά με κορονοϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 28 έως 45 ετών και οι περισσότεροι «ανεμβολίαστοι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».

«Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί» σχολίασε, για την έκρηξη των κρουσμάτων και τις παρελάσεις.

Με ράντζα δανεικά
Μια φωτογραφία με ράντζα στους διαδρόμους που έδειξε το ΣΚΑΙ έχει τραβηχτεί από συγγενή ασθενούς που όμως δεν νοσεί με κορονοϊό αλλά νοσηλεύεται για άλλο λόγο. Η Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντάς την, είπε ότι αυτό συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία. Ράντζα, όπως αποκάλυψε, μπήκαν και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει», πρόσθεσε η Μαρίνα Παγώνη.

«Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά».

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική, η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

Ποια Χριστούγεννα;
«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη όταν της έγινε η… γνωστή ερώτηση και σημείωσε ότι δυο χρόνια μετά δεν χρειάζεται να λέει πως πρέπει να περάσει κανείς τα Χριστούγεννα!

«Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ξεκαθάρισε.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR