Ματίνα Παγώνη: Τον Ιανουάριο θα έρθει το τρίτο κύμα – Απόκριες και Πάσχα όχι όπως τα ξέραμε

524

 

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη,σχολίασε:

«Απόκριες και Πάσχα σίγουρα δεν θα κάνουμε όπως τις άλλες χρονιές. Αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε είναι μία άλλη ιστορία!»

«Δεν είναι καλά τα νέα, είχαμε πάλι αρκετούς θανάτους και διασωληνώσεις. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει μία σταδιακή μείωση, χωρίς να περιμένουμε ότι θα πέσουμε οι παράμετροι που αφορούν τους θανάτους και τις διασωληνώσεις. Δεν μπορούν να πέσουν γιατί αναφέρονται σε ασθενείς προ 15μερου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο και πρέπει να σωθεί πάση θυσία. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στις ΜΕΘ, ήδη άνοιξε και το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο και έγινε επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών. Η Αττική δεν έχει φτάσει στο κόκκινο είναι οριακά, το παλεύουμε!».

Για το υγειονομικό προσωπικό

«Τα νοσοκομεία χρειάζονται μεγάλη ενίσχυση, γιατί αρκετά μεγάλος αριθμός υγειονομικών έχει νοσήσει και βρίσκονται σε καραντίνα. Οι 300 γιατροί που ανακοινώθηκε ότι θα πάνε στις ΜΕΘ, πρέπει να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί στις μονάδες πρέπει να είναι ειδικευμένοι οι γιατροί».

Για το τρίτο κύμα του κορονοϊού

«Τον Ιανουάριο αναμένεται τρίτο κύμα του κορονοϊού. Εξαρτάται από το πώς θα έχουμε συμπεριφερθεί μέσα στις γιορτές. Από την άλλη αν δεν ανοίξουν και τα μαγαζιά οι πολίτες θα πέσουν σε κατάθλιψη. Στην Ελλάδα δεν το αντέχουμε αυτό. Το εμβόλιο – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα έρθει στη χώρα μας σταδιακά στις αρχές Φλεβάρη. Οπότε μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχει γίνει το 50-60% των εμβολιασμών. »

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================