spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Mε νέο αριθμό οι καινούριες ταυτότητες – Διευκρινίσεις από Οικονόμου

 

 

 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, οι ταυτότητες θα έχουν καινούριο αριθμό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ο αριθμός αυτός «στα δημόσια τουλάχιστον έγγραφα, θα αλλάζει αυτόματα λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, που είναι διασυνδεδεμένες».

Υπενθύμισε δε πως «μετά το 2026 δεν θα υπάρχουν άλλες ταυτότητες, είναι υποχρέωση, μεταρρύθμιση», καθώς όπως πρόσθεσε: «οι νέες ταυτότητες εκδίδονται βάσει των κανόνων της ΕΕ. Είναι ίδιες με της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν υπάρχει σύστημα εντοπισμού σε αυτές».

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι φωτογράφοι

Ενστάσεις για τον νέο τρόπο που θα φωτογραφίζονται οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες, έχει η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, καθώς θα είναι δυνατό να βγαίνει η φωτογραφία από το αστυνομικό τμήμα.

«Εδώ δημιουργείται το εξής παράδοξο», αναφέρει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο κ. Γώγος, δικηγόρος των Καλλιτεχνών Φωτογράφων. «Το ίδιο το κράτος δημιουργεί θέματα ανταγωνισμού, καθώς αφαιρείται η ύλη από τους φωτογράφους, με τη δυνατότητα να εκδίδεται η ταυτότητα με φωτογραφίες από την ίδια την αστυνομία».

«Εδώ, υπάρχει ο εξής παραλογισμός. Έχουμε ένα νέο σύστημα, στο οποίο η ταυτότητα εκδίδεται με 10 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ήταν εντελώς δωρεάν και η φωτογραφία θα βγαίνει από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί αντί να ασχολούνται με την αστυνόμευση, ασχολούνται με τη φωτογραφία, και οι φωτογράφοι μένουν χωρίς εργασία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ποιος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι

Στην συνέχεια, ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι φωτογράφοι σχετικά με τον βιοπορισμό τους λέγοντας  πως «το ένα θέμα είναι πως οι φωτογράφοι έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να μπορούν να βγάλουν τις φωτογραφίες στο επίπεδο που απαιτείται.

Δεύτερον, υπάρχουν επαγγελματίες φωτογράφοι, που έχουν καταστήματα, όπου ο μεγαλύτερος τζίρος τους ασχολείται με αυτόν τον τομέα, και ξαφνικά θα μείνουν χωρίς εργασία». Ο ίδιος αναφέρει πως ένα από τα προβλήματα, είναι πως θα αυξηθεί η ανεργία στους φωτογράφους.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR