spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ενεργοποιείται από την 1η Νοεμβρίου το πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

 

 

Γ. Πατούλης: Με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επιλύονται μια σειρά από ζητήματα που είχαν μπλοκάρει εδώ και μήνες το πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών μέσω του οποίου στηρίζονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα είχε σταματήσει η προηγούμενη διοίκηση με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να παραμένουν απλήρωτοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών. 

Ήδη από τις 3 Οκτωβρίου, κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Πέππα, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση για την επανέναρξη από την 1η Νοεμβρίου του προγράμματος διάθεσης των κουπονιών και μάλιστα, κατά τρόπο ευνοϊκότερο για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. 

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει εντός της εβδομάδας την εξόφληση τεσσάρων μηνών (από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο του 2019) προς όλες τις Ομοσπονδίες Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που βρίσκονταν μέχρι τώρα σε εκκρεμότητα.

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης «με τις δράσεις αυτές, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις της. Με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά. Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας περιφερειακής κοινωνικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας επισημαίνει ότι  «Ήδη από τον πρώτο μήνα της ανάληψης των καθηκόντων μας, πράττουμε τα αυτονόητα. Με ευαισθησία και με αμεσότητα τακτοποιούμε μικρές ή μεγάλες εκκρεμότητες που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η σκέψη μας και η βούλησή μας είναι ακόμη πιο ισχυρή όταν αναφερόμαστε σε συνανθρώπους μας που ζουν σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας και είναι  ή νιώθουν αποκλεισμένοι από υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση». 

Αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

ΝΕΑ

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

RPN.GR