Μήνυμα Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου για το Πάσχα:

416

Εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή, που θα μπορέσουμε να βγούμε ξανά από το σπίτι κι ανέμελοι να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες να αγκαλιάσουν πάλι άφοβα τα εγγόνια τους. Να μπορούμε να ταξιδέψουμε στους τόπους καταγωγής μας για να κάνουμε με τους αγαπημένους μας, ξανά Πάσχα.

Εύχομαι πολύ σύντομα να βγούμε από τον Γολγοθά της πανδημίας και η ζωή να θριαμβεύσει ξανά.

Για αυτό πρέπει όλοι να οπλιστούμε με υπομονή, πίστη και ελπίδα για την επόμενη μέρα που θα μας βρει νικητές αλλά και σοφότερους.

Θα περάσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Ίσως όμως, είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε βαθιά τον συμβολισμό της θυσίας της Σταύρωσης και της γιορτής της Ανάστασης. Είναι η νίκη της ζωής και η μετάβαση σε μια εποχή δικαιοσύνης, κατανόησης και αγάπης.

Θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι για να διαφυλάξουμε τη ζωή όλων μας. Δεν θα πάμε στις εκκλησίες αλλά θα γεμίσουμε με πίστη και ελπίδα τα σπίτια μας και τις ψυχές μας. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους αγαπημένους μας. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί όταν θα βγούμε ξανά στο φως και τότε να αξιοποιήσουμε θετικά την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνουμε σήμερα και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους, ότι και για τις ημέρες του Πάσχα και για όσο ακόμα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι, οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου Παλλήνης, οι ήρωες εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και οι ακούραστοι άνθρωποι των Κοινωνικών Δομών μας, θα εξακολουθούν να είναι στο πλευρό τους για κάθε ανάγκη που θα προκύπτει, όπως το κάνουν από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, με ζήλο και υπευθυνότητα. Τους ευχαριστώ προσωπικά όλους. Όπως ευχαριστώ και τους πολλούς εθελοντές που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να δώσουν την πολύτιμη βοήθεια τους, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Πρώτα από όλα όμως ευχαριστούμε εκείνους που σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο εργάζονται σκληρά στην “πρώτη γραμμή” για εμάς. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα κάνουν Πάσχα στη «μάχη», για να μας προστατεύσουν. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.

Η ζωή πάντα θα νικά. Έτσι θα νικήσει και τώρα. Μετά τον Γολγοθά της πανδημίας, θα έρθει η Ανάσταση.

Εύχομαι σε όλους, καλό Πάσχα στα σπίτια μας. Να έχουμε υγεία.

 

Θανάσης Ζούτσος

Δήμαρχος Παλλήνης