spot_img
10.6 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν έχει τσιπάκι – «Τσιπάκι» είναι το κινητό

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί “νανοσφαιρίδιο” το οποίο θα μπορούσε να περάσει με το εμβόλιο για τον κορονοϊό στο σώμα.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διαδικτυακή σύναξη με θέμα “πανδημία covid-19” που διοργάνωσε η μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αντίστοιχη τέτοια τεχνολογία που να γίνεται έλεγχος, απάντησε για το περίφημο “τσιπάκι”.

Ο Μητροπολιτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος σε διαδικτυακή συνάντηση για το θέμα των εμβολίων, συμπλήρωσε ωστόσο, πως το “μεγαλύτερο “τσιπάκι” είναι το κινητό μας και όλα γίνονται καλύτερα μέσω των εφαρμογών παρά πως θα μπορούσε να γίνει με ένα νανοσφαιρίδιο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει μέσα με το εμβόλιο στο σώμα μου”.

Στην παρέμβαση του στη σύναξη αναφέρθηκε στον τρόπο που εργάστηκε η επιτροπή Βιοηθικής, στα ερωτήματα που αντιμετώπισε και απάντησε καθώς και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με συγκεκριμμένες εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές και εν κατακλείδι δήλωσε: «Αν κάνει κάποιος το εμβόλιο, ούτε σώζεται ούτε κολάζεται. Και το ίδιο συμβαίνει αν δεν το κάνει».

“Δεν έχουν κανέναν λόγο να μας ξεγελάσουν” είπε για όσους επιστήμονες κάλεσαν οι Ιεράρχες στην επιτροπή. “Το συμπέρασμά μας ήταν πως το θέμα δεν είναι θεολογικό ούτε εκκλησιαστικό, αλλά θέμα υγείας, άρα άλλοι είναι αρμόδιοι. Δεν μπορεί να βγει η Εκκλησία με σημαία αντι-εμβολιαστική” σημείωσε.

“Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς αλλά δεν πρέπει να είμαστε και καχύποπτοι. Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε όσους έχουν την ειδική γνώση” πρόσθεσε.

Για τις ενστάσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με τα έμβρυα στα εμβόλια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε πως “κάναμε βιαστική μελέτη λόγω χρόνου. Μπήκαμε στα κείμενα του Βατικανού κλπ. Άποψή μας είναι πως δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Σύνοδο. Δεδομένου πως στα εμβόλια της Pfizer & Moderna δεν περιλαμβάνουν” κι έδωσε διευκρινίσεις γιατί δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ, μιλώντας σε άλλη εκδήλωση είπε πως ήταν “βαρύ” από πλευράς Αρχιεπισκόπου όταν εκείνος είπε πως αν οι ειδικοί πουν πως είναι απαραίτητη η μάσκα στον ναό θα την φορέσουν υποχρεωτικά, την στιγμή που οι πολιτικοί είπαν “συνιστούμε”.

“Δεν μπορούμε να λέμε πως η μάσκα θα μας προστατεύσει μέσα στην Εκκλησία” είπε ενώ πρόσθεσε πως “Οι ειδικοί δεν έπρεπε να έχουν λόγο στους εκκλησιαστικούς χώρους. Να πουν την γνώμη τους στην Ιερά Σύνοδο μόνο κι εκείνη να αποφασίσει” σχολίασε.

Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει “αίρεση” το να λειτουργούν με μάσκα μέσα στον ναό.

Υποστήριξε πως η έξαρση του ιού στην Θεσσαλονίκη έγινε γιατί για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στην πόλη.

Για τα εμβόλια είπε πως “θα πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν καμία υποψία από πάσης πλευράς. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλές ενστάσεις με παρενέργειες και θανάτους”.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας- Πικερμίου – rpn

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων...

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Δωρεάν διάθεση φυσικού λιπάσματος (κομπόστ) από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, από...

Καλή καρδιά του Νικόλα Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και εορταστικό πρόγραμμα – rpn

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά με… Καλή Καρδιά στη Ραφήνα Στην κεντρική...

Βράβευση των αριστούχων Λυκείων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα από τον Ροταριανό Όμιλο – rpn

Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνας –...

ΝΕΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ – Επικίνδυνη κατάρρευση σε τσιμεντένιο μονοπάτι στο Μάτι- rpn

Σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και επισκέπτες εντοπίζεται στο τσιμεντένιο...

Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που είχε ξυλοκοπήσει γιατρό στο νοσοκομείο – rpn

Απρόσμενη και σκοτεινή εξέλιξη παίρνει η υπόθεση του άγριου...

Η Μπουγάτσα του Σερραίου φέρνει την μαγεία των Χριστουγέννων στη Ραφήνα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και η Μπουγάτσα του Σερραίου γιορτάζει...

RPN.GR