Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με πέστο βασιλικού

314

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 30 γρ. κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, χλιαρό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Για το πέστο

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κάσιους
  • 30 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • κάσιους
  • παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 15-18 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι, για να ξεκουραστεί.
  • Βάζουμε το βούτυρο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και δέσει το μείγμα μας.

Για το πέστο

  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά για να γίνει μια πάστα.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και χτυπάμε καλά.
  • Βάζουμε τα κάσιους και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε στο τέλος την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε το πέστο με το ριζότο και σερβίρουμε με ρόκα, κάσιους, παρμεζάνα, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ