spot_img
19.2 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Μητσοτάκης για woke ατζέντα: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, αυτό υπαγορεύει η βιολογία» – RPN

 

 

 

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς καθώς και για τη συζήτηση γύρω από τη woke ατζέντα, σε συζήτηση με τον Enrico Letta, πρόεδρο του Ινστιτούτου “Jacques Delors” και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Αναφορικά με το ζήτημα της woke κουλτούρας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το φαινόμενο είναι κυρίως αμερικανικό. Επεσήμανε ότι οι ακραίες θέσεις του κινήματος αυτού στις ΗΠΑ συνέβαλαν στη στροφή του εκκρεμούς προς την αντίθετη κατεύθυνση, οδηγώντας σε αντιδράσεις όπως η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, σημείωσε ότι στην Ευρώπη τέτοιες ακραίες εκφάνσεις δεν έχουν εμφανιστεί σε βαθμό που να δικαιολογούν ανάλογη αντίδραση. Συνεπώς, κατά την άποψή του, η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τη woke ατζέντα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ναι, τυχαίνει να πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αυτό υπαγορεύει η βιολογία.

Σε ό,τι αφορά την άνοδο της άκρας δεξιάς, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στρατηγική της κεντροδεξιάς παράταξης στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να περιορίσει τα περιθωριακά κόμματα, διατηρώντας την κυριαρχία της στον χώρο της δεξιάς χωρίς να επιτρέψει τη διεύρυνση της πολιτικής επιρροής εξτρεμιστικών στοιχείων. Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολίτες που ψηφίζουν κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, υποστήριξε ότι αυτά παραμένουν περιθωριακά και δεν έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση κυβερνητικών συμμαχιών.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία μιας ισχυρής και μετριοπαθούς κεντροδεξιάς, η οποία μπορεί να προάγει τη σταθερότητα και να αποκλείσει τα άκρα από τον δημόσιο διάλογο. Η ελληνική εμπειρία, όπως είπε, αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορεί να περιοριστεί η άνοδος του εξτρεμισμού μέσα από τη σύμπραξη των κεντρώων και συντηρητικών δυνάμεων.

Αυτή την εβδομάδα

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη η Μπριζίτ Μακρόν – Η επίσκεψη στη Μαρέβα και το δώρο με ευχές ανάρρωσης

Μια κίνηση με έντονο ανθρώπινο αλλά και συμβολικό χαρακτήρα...

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

ΝΕΑ

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

Τα ζώδια σήμερα, Σάββατο 25/4

Σήμερα Σάββατο φίλε μου Κριέ, καλείσαι να διαχειριστείς εσωτερικές...

RPN.GR