spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Μητσοτάκης – Μερτς: Τα εύσημα για την «εξαήμερη εργασία» – RPN

Στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, εξέφρασε τον «τεράστιο σεβασμό» του για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Μερτς επαίνεσε συγκεκριμένα την εφαρμογή της «εξαήμερης εργασίας» στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως παράδειγμα προς μίμηση για την αγορά εργασίας.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αμηχανία στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι το οκτάωρο παραμένει σε ισχύ στη χώρα, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι αλλαγές αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις και δεν συνιστούν γενικευμένη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Η αναφορά του Μερτς, που θεωρήθηκε από πολλούς ως υπερβολικά νεοφιλελεύθερη, ανέδειξε τις διαφορές φιλοσοφίας μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε το ενδιαφέρον της Γερμανίας για τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Το περιστατικό αυτό αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τα όρια της ευελιξίας στην εργασία και τις κοινωνικές επιπτώσεις τέτοιων μέτρων, με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις της αγοράς και την προστασία των εργαζομένων. Παράλληλα, η επίσκεψη επισφράγισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας, με αμοιβαία συγχαρητήρια και δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR