spot_img
22.7 C
Rafina
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2026
spot_img

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων

 

 

 

 

Μήνυμα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση των εμβολίων έστειλε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει ν’ ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική» και τόνισε ότι «μένουμε σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, καθώς εξήγησε σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης πως «ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Επανερχόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει, δίχως σπατάλες, και προχωράει την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί: «Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών», ξεκινώντας χθες από το Καστελλόριζο. Και συμπλήρωσε: «Όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας τόσα θα γίνονται».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: To πρώτο ταξίδι σήμερα του νέου «ANDROS KING» για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο

Το πρώτο του ταξίδι πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου...

Κέντρο επίπλου Φάμπρικα – Ύπνος επιπέδου premium… στη μισή τιμή

Αν ψάχνεις στρώμα που να συνδυάζει άνεση, σωστή στήριξη...

ΝΕΑ

Ραφήνα: To πρώτο ταξίδι σήμερα του νέου «ANDROS KING» για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο

Το πρώτο του ταξίδι πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου...

Κέντρο επίπλου Φάμπρικα – Ύπνος επιπέδου premium… στη μισή τιμή

Αν ψάχνεις στρώμα που να συνδυάζει άνεση, σωστή στήριξη...

Μάτι: Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες γεύση & ατμόσφαιρα στο Άρτιον

Μουσική, δροσερά cocktails και βραδιές που γίνονται οι πιο...

Γωγώ Μαστροκώστα: Την Τετάρτη η κηδεία της –η επιθυμία της οικογένειας

Το τελευταίο «αντίο» στην Γωγώ Μαστροκώστα θα πουν συγγενείς,...

RPN.GR