spot_img
24.5 C
Rafina
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
spot_img

Μουσική εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη – rpn

 

 

 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη που σημάδεψε όσο λίγοι τη μουσική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώνουν δυνάμεις για να παρουσιάσουν τραγούδια και μουσικά αποσπάσματα από το τεράστιο έργο του Θεοδωράκη, ενός δημιουργού που κατάφερε να παντρέψει την ποίηση με τη λαϊκή ψυχή και να δώσει μουσική φωνή στις αγωνίες, τις ελπίδες και τις μάχες ενός ολόκληρου λαού.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι απλώς μια σχολική γιορτή. Είναι ένα μάθημα μνήμης και πολιτισμού. Σε μια εποχή γρήγορη και θορυβώδη, το σχολείο επιλέγει να κοιτάξει πίσω, να θυμηθεί και να τιμήσει έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι η μουσική μπορεί να είναι τέχνη, στάση ζωής και πράξη ευθύνης ταυτόχρονα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και κατοίκους της περιοχής που θέλουν να ζήσουν μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και ιστορία. Γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ανήκει στο παρελθόν· ανήκει σε όλους μας.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα εγκαίνια της Παντοβασίλισσας

Πρόσκληση στην Α' Επετειακή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια...

«Η Θάλασσα» ταξίδεψε στη Ραφήνα μέσα από τέχνη και φωτογραφία (φωτο- βίντεο)

Σε θαλασσινούς ρυθμούς κινήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το...

ΝΕΑ

Άρθρο Ψυχολογία: Οι καλές πράξεις επιστρέφουν πρώτα σε εμάς

Συνήθως πιστεύουμε ότι όταν προσφέρουμε κάτι, ο αποδέκτης είναι...

Συγκίνηση στη Ραφήνα για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Φως Καππαδοκίας» (φωτο- βίντεο)

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και βαθιά φορτισμένη βραδιά εξελίχθηκε...

RPN.GR