Συστατικά
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο , απαλό
- 80 γρ. μέλι
- 60 γρ. λάδι καρύδας
- 200 γρ. δημητριακά ρυζιού
- αλάτι
Για την επικάλυψη
- 750 γρ. κουβερτούρα 65%
- 70 γρ. λάδι καρύδας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ το φιστικοβούτυρο, το μέλι και τα 60 γρ. λάδι καρύδας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει πολύ υδαρές.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 25×35 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με τη μαρίζ να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
- Για την επικάλυψη
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας.
- Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και λιώνουμε τη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί η κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει εντελώς.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή Άκης Πετρετζίκης
-
Διατροφικός
πίνακαςΔιατροφική αξία ανά μερίδα
373Θερμίδες (kcal)19 %24.0Λιπαρά (γρ.)34 %14.0Κορ.Λίπη (γρ.)70 %33.0Υδατ/κες (γρ.)13 %23.0Σάκχαρα (γρ.)26 %5.5Πρωτεΐνη (γρ.)11 %3.3Φυτικές Ίνες (γρ.)13 %0.33Αλάτι
(γρ.)6 %*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.
*Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό