spot_img
34.6 C
Rafina
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
spot_img

Μπήκε για επέμβαση ρουτίνας στο χειρουργείο 45χρονη και πέθανε – rpn

 

 

 

Τα ινομυώματα ή λειομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι που αναπτύσσονται στο τοίχωμα της μήτρας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και αποτελούν μία πολύ συχνή γυναικολογική πάθηση.

Η 45χρονη Μαρία μητέρα τριών παιδιών έφτασε στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου από την Κάσο με τον σύζυγο και την εγκυμονούσα κόρη της για μια προγραμματισμένη αφαίρεση ινομυώματος.

Οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει την οικογένεια ότι η διαδικασία ήταν ρουτίνας και ότι θα επέστρεφε σπίτι το ίδιο βράδυ. Ωστόσο, η επέμβαση είχε τραγική κατάληξη, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό της.

Το πρωί της Τετάρτης, 6 Νοεμβρίου, η Μαρία έκανε εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική, καθώς οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος δεν είχε δείξει κάτι ανησυχητικό. Το χειρουργείο προγραμματίστηκε για τις 1:30 το μεσημέρι. Η οικογένειά της, ο σύζυγός της και η κόρη της, παρέμειναν στο δωμάτιο περιμένοντας νέα από τους γιατρούς. Στις 2 το μεσημέρι, ο γιατρός επικοινώνησε με τον σύζυγο της Μαρίας, ενημερώνοντάς τον ότι δεν επρόκειτο για ινομύωμα, όπως αρχικά είχε διαγνωσθεί, αλλά για αδενομύωμα που είχε εισχωρήσει στα τοιχώματα της μήτρας.

Εξαιτίας αυτού, αποφασίστηκε να γίνει υστερεκτομή. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε ερωτήματα στους συγγενείς, καθώς δεν είχε εντοπιστεί στον προεγχειρητικό έλεγχο.

Η ώρα πέρασε και παρά τις υποσχέσεις των γιατρών ότι η επέμβαση θα ολοκληρωνόταν έως τις 3 το μεσημέρι, η Μαρία δεν είχε ακόμη βγει από το χειρουργείο. Ο σύζυγός της ανησύχησε, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τους γιατρούς και τη γραμματεία της κλινικής, χωρίς ανταπόκριση. Τελικά, στις 17:15 το απόγευμα, ο γιατρός τον καθησύχασε, λέγοντας ότι όλα είχαν πάει καλά.

Η Μαρία επέστρεψε στο δωμάτιό της στις 17:15 το απόγευμα, φανερά καταπονημένη. Η οικογένειά της μίλησε μαζί της τηλεφωνικά, όμως η ίδια ζήτησε ξεκούραση. Στη συνέχεια, άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι νοσηλεύτριες της χορήγησαν δύο ορούς και την άφησαν να αναπαυθεί. Ωστόσο, γύρω στις 6:15 το απόγευμα, ο σύζυγός της παρατήρησε ότι ο ορός είχε αδειάσει και ζήτησε βοήθεια από τις νοσηλεύτριες.

Όταν προσπάθησαν να ξυπνήσουν τη Μαρία, διαπίστωσαν ότι δεν αντιδρούσε. Ακολούθησε πανικός. Γιατροί και νοσηλεύτριες έσπευσαν στο δωμάτιο, όμως ήταν ήδη αργά. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στις 20:03 το βράδυ, αν και οι συγγενείς της υποστηρίζουν ότι πιθανόν είχε καταλήξει μία ώρα νωρίτερα.

Τα ερωτήματα και οι ευθύνες

Η οικογένεια της 45χρονης προτίθεται να κινηθεί νομικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Το πιστοποιητικό θανάτου, που υπογράφεται από τον ιατροδικαστή Κωνσταντίνο Καβούρη, αναφέρει ως αιτία θανάτου «απροσδιόριστη μετά την ανάνηψη από γυναικολογικό χειρουργείο». Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η υπόθεση της Μαρίας Ηλιακώστα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν. Πώς μια επέμβαση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία; Γιατί δεν υπήρξε σαφής και έγκαιρη ενημέρωση της οικογένειας; Και, κυρίως, ποιες ήταν οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης γυναίκας;

Να μάθει τα ακριβή αίτια του θανάτου της 45χρονης Μαρία Ηλιακώστα – Παπαμάρκου από την Κάσο μετά από επέμβαση ρουτίνας ζητά η οικογένεια της από τη διοίκηση ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας, με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Εκ του αποτελέσματος ο θάνατος της Μαρίας Ηλιακωστα προκλήθηκε εάν όχι από λάθος χειρισμό του θεράπον ιατρού από αμέλεια του ίδιου αλλά και όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού κατά το μετεγχειρητικό στάδιο καθώς όλα μαρτυρούν ότι η ασθενής δεν έλαβε την φροντίδα που απαιτούσε η κατάσταση της .

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μαστροδήμας – Πολυχρονίου

Την Τρίτη 14 Ιουλίου η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό...

Cosmote: Τι σημαίνει για το router σου η αλλαγή όρων από τις 25 Ιουλίου

Τι θα κάνεις αν ανακαλύψεις ότι ο εξοπλισμός που...

Γιώργος Ματαράγκας: Στην εντατική έπειτα από έμφραγμα – Κρίσιμες ώρες για τον ηθοποιό

Στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου «Ελπίς» νοσηλεύεται ο ηθοποιός...

Άρθρο Ψυχολογίας: Θέλεις πραγματικά να ερωτευτείς… ή φοβάσαι να…;

Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι θέλουν μια όμορφη σχέση....

Ισχυρή έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς από την Πολιτική Προστασία

Ισχυρή έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση προς όλους τους πολίτες...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μαστροδήμας – Πολυχρονίου

Την Τρίτη 14 Ιουλίου η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό...

Cosmote: Τι σημαίνει για το router σου η αλλαγή όρων από τις 25 Ιουλίου

Τι θα κάνεις αν ανακαλύψεις ότι ο εξοπλισμός που...

Γιώργος Ματαράγκας: Στην εντατική έπειτα από έμφραγμα – Κρίσιμες ώρες για τον ηθοποιό

Στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου «Ελπίς» νοσηλεύεται ο ηθοποιός...

Άρθρο Ψυχολογίας: Θέλεις πραγματικά να ερωτευτείς… ή φοβάσαι να…;

Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι θέλουν μια όμορφη σχέση....

Ο Τόνις Σφήνος στην Αρτέμιδα σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου

Κυριακή 12 Ιουλίου! Μην το χάσετε…… Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος 21:00 Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Χορούς από τον Σύλλογο ΤΥΜΒΟΣ Παραλία Μαραθώνα

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες το απόγευμα στην πλατεία του...

Πέθανε στα 25 ο Τζέιντεν Άνταμς – Ανεπιβεβαίωτες οι αναφορές περί αυτοκτονίας

Η «αόρατη» μάχη της κατάθλιψης, τα προειδοποιητικά σημάδια και...

RPN.GR