spot_img
14.4 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μπλόκα και έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα: Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Λαμίας

 

 

 

Από νωρίς το πρωί όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορία η αστυνομία προχώρησε σε μπλόκα και ελέγχους σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας. 

Αυτή την ώρα έχει δημιουργηθεί κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αγίων Αναργύρων μέχρι το ύψος της Νέας Κηφισιάς. Καθυστερήσεις δημιουργήθηκαν από τα μπλόκα και στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού στο ύψος του κόμβου Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Λαμία. 

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου έχουν αναλάβει και η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο έλεγχος θα γίνεται επίσης με ελικόπτερα και drone. 

Την ίδια στιγμή η αστυνομία προχωρά σε ελέγχους σε όσους ταξιδεύουν στα διόδια των Μαλγάρων. 

Μπλόκα υπάρχουν και στα διόδια του Ρίου στην Πάτρα αλλά και κεντρικούς δρόμους της πόλης από άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τις συστάσεις της πολιτείας. 

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο -σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον- είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται.

Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

ΠΗΓΗ:skai.gr

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR