spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΝΑΤΟ: Αναπτύσσει «φρουρά» για να ενισχύσει την ανατολική πλευρά της Ευρώπης – Το ανακοίνωσε ο Ρούτε

 

 

Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει «φρουρά» για να ενισχύσει την άμυνα της ανατολικής πλευράς της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε, προσθέτοντας ότι η απερισκεψία της Ρωσίας στον αέρα αυξάνεται σε συχνότητα (σ.σ. αναφερόμενος στην εισβολή των drones στην Πολωνία).

Η αποστολή θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής

Ο Ρούτε πρόσθεσε ότι η «ανατολική φρουρά» θα περιλαμβάνει στρατεύματα από τη Δανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και άλλες χώρες.

Η αποστολή θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής, ενώ θα αξιοποιηθούν αεροπορικές και άλλες βάσεις.

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, Αλέξους Γκρίνκεβιτς, δήλωσε ότι η Συμμαχία θα υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της.

«Η Πολωνία και οι πολίτες όλης της Συμμαχίας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς χάρη στην άμεση αντίδρασή μας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και στη σημαντική ανακοίνωσή μας εδώ σήμερα», δήλωσε.

Αλέξους Γκρίνκεβιτς και Μαρκ Ρούτε.

Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει άμεση απειλή από τα γυμνάσια Ρωσίας και Λευκορωσίας

Νωρίτερα, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία «άμεση στρατιωτική απειλή» εναντίον κάποιας από τις 32 χώρες μέλη, λόγω των στρατιωτικών γυμνασίων που ξεκίνησαν σήμερα η Ρωσία και η Λευκορωσία.

Η Συμμαχία «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας», είπε ο αξιωματούχος, καλώντας «τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να ενεργούν με προβλέψιμο και διάφανο τρόπο».

«Δεν βλέπουμε καμία άμεση στρατιωτική απειλή εναντίον οιουδήποτε συμμάχου του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε, μετά τη διείσδυση τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 19 ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στον πολωνικό εναέριο χώρο, όπως κατήγγειλε η Βαρσοβία.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR