spot_img
17.1 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ναύπλιο: Σε άλλον ήθελε να στείλει το βίντεο που κατέληξε στον 12χρονο ο αρχιμανδρίτης

 

 

 

Ο Αρχιμανδρίτης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης. Δηλώνει αθώος και υποστηρίζει πως η σε βάρος του καταγγελία για ασέλγεια σε παιδί έγινε μετά από ένα λάθος εκ παραδρομής…

Ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης υποστηρίζει πως είναι αθώος.

Όπως λέει, το βίντεο που έφτασε στο κινητό του 12χρονου παιδιού είχε άλλον παραλήπτη. Χωρίς να καταλάβει το πώς, έφτασε το οπτικοακουστικό μήνυμα στον ανήλικο, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα από τη στιγμή που το είδε ο πατέρας του παιδιού.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα όσα έγιναν σε μια απροσεξία. Ήθελε να στείλει το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξει πάτησε «αποστολή» και το βίντεο έφτασε στο κινητό του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Σε βάρος του Αρχιμανδρίτη σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε το μεσημέρι για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται. Ειδικότερα, ο 40χρονος κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν την φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας “πύργος” σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

RPN.GR