spot_img
15.4 C
Rafina
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ναύπλιο: Σε άλλον ήθελε να στείλει το βίντεο που κατέληξε στον 12χρονο ο αρχιμανδρίτης

 

 

 

Ο Αρχιμανδρίτης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης. Δηλώνει αθώος και υποστηρίζει πως η σε βάρος του καταγγελία για ασέλγεια σε παιδί έγινε μετά από ένα λάθος εκ παραδρομής…

Ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης υποστηρίζει πως είναι αθώος.

Όπως λέει, το βίντεο που έφτασε στο κινητό του 12χρονου παιδιού είχε άλλον παραλήπτη. Χωρίς να καταλάβει το πώς, έφτασε το οπτικοακουστικό μήνυμα στον ανήλικο, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα από τη στιγμή που το είδε ο πατέρας του παιδιού.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα όσα έγιναν σε μια απροσεξία. Ήθελε να στείλει το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξει πάτησε «αποστολή» και το βίντεο έφτασε στο κινητό του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Σε βάρος του Αρχιμανδρίτη σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε το μεσημέρι για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται. Ειδικότερα, ο 40χρονος κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν την φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας “πύργος” σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Αυτή την εβδομάδα

Πειραιάς: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο – Αναστατώθηκαν οι επιβάτες

Συναγερμός σήμανε για κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ακυβέρνητο καθώς έμπαινε...

Νίκαια: Συλλήψεις για βιασμό και πορνογραφία σε βάρος 17χρονου

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δύο νεαροί κατηγορούνται για...

Κακλαμάνης για Ψαρούδα-Μπενάκη: «Αποχαιρετώ μια φίλη και μια μεγάλη κυρία της πολιτικής»

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Άννας Ψαρούδας Μπενάκη,...

Πρόκληση από τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνα – Νέας Μάκρης

Ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη σας προσκαλεί στην...

ΝΕΑ

Πειραιάς: Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο – Αναστατώθηκαν οι επιβάτες

Συναγερμός σήμανε για κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ακυβέρνητο καθώς έμπαινε...

Νίκαια: Συλλήψεις για βιασμό και πορνογραφία σε βάρος 17χρονου

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι δύο νεαροί κατηγορούνται για...

Κακλαμάνης για Ψαρούδα-Μπενάκη: «Αποχαιρετώ μια φίλη και μια μεγάλη κυρία της πολιτικής»

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Άννας Ψαρούδας Μπενάκη,...

Πρόκληση από τον Ροταριανό Όμιλο Μαραθώνα – Νέας Μάκρης

Ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη σας προσκαλεί στην...

Ραφήνα: Σε εξέλιξη οι Εκλογές του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας

Σήμερα, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου – Γενική Συνέλευση και Εκλογές Μια...

Πέθανε η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής

Πλήρης ημερών και ανάμεσα στους δικούς της ανθρώπους, έφυγε...

Άγρια δολοφονία 82χρονου – Συλλήψεις ανηλίκων

Στην σύλληψη τριών νεαρών ατόμων εκ των οποίων οι...

RPN.GR