Ναυτικά σωματεία: Προκλητική η στάση της Ν.Δ.

298

Μετά τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και τις εκτεταμένης τρομοκράτησης  και καταστολής, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκαλεί ακόμα μια φορά με την προσπάθειάτης για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων, υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ , ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. 

Διαμορφώνουν το έδαφος ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ενάντια στις εργατικές – συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οργανώνουν διεκδικούν και παλεύουν την πολιτική Εφοπλιστών, βιομήχανων, μεγαλοεργοδοτών. Αξιοποίησαν το κρεσέντο από ΜΜΕ  τις τελευταίες μέρες για να δημιουργήσουν το άλλοθι. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αντιμετωπίζουν τους αγώνες μας οπού ο κατάλογος είναι μακρύς με αποφάσεις για παράνομες – καταχρηστικές απεργίες, καταστολή, διώξεις συνάδελφων και πολιτικές επιστρατεύσεις. 

Αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο, που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι για να μην κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι και όσο αυτό δεν μπορεί να μας κάμψει προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να στρέψουν τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολουμένους ενάντια στους αγώνες. Σήμερα όπως και σε προηγούμενες προσπάθειες για τον περιορισμό των διαδηλώσεων βρωμίζουν με την λάσπη τους τον ελληνικό λαό βαφτίζουν τον θύτη θύμα ότι οι διαδηλώσεις φταίνε για το λουκέτο στα μικρομάγαζα και όχι η δική τους πολιτική,  υπέρ των μονοπωλίων  με δυσβάστακτους φόρους που οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες μικρούς εμπόρους σε όλη την χωρά. 

Περισσεύει το θράσος τους αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητήσουν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.  

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα, καταλήγει η ανακοίνωση.