spot_img
11.4 C
Rafina
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλη η διαφορά για τη ΝΔ – Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

 

 

 

Εξακομματική Βουλή (και πιθανότατα και επτακομματική), διαφορά 9,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή ρεύμα υπέρ του Κινήματος Αλλαγής το οποίο ξεπερνά τα ποσοστά των ευρωεκλογών, δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που έγινε για λογαριασμό του in.gr.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται πάνω από τα ποσοστά που πήρε στις ευρωεκλογές ενώ ανεβαίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ (που αντέχει στα επίπεδα του 25%-26%) αλλά και το ΚΙΝΑΛ που είναι σίγουρα τρίτο κόμμα με ποσοστό άνω του 8%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία Rass, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή. Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%. Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή.

Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο στην έρευνα αυτή μένει εκτός Βουλής με 2,8%.

Μόλις στο 1,3% είναι η Ενωση Κεντρώων ενώ ποσοστό 4,2% επιλέγει «άλλο κόμμα». Το άκυρο – λευκό είναι στο 2,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 6,6%.

Την κυριαρχία της ΝΔ αποδεικνύουν και τα ποσοστά που παίρνει στην παράσταση νίκης. Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο», 9 στους 10 (το συντριπτικό ποσοστό του 88,3%) λέει η ΝΔ και μόλις 8,4% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, το 49,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 14,9% κανένας από αυτούς.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θέλουν οι πολίτες για την επόμενη ημέρα. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίες;

Ποσοστό 56,5% λέει ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Το 29,2% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ενώ υπάρχει κι ένα 11,6% που απαντά «αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και εκ νέου εκλογές με απλή αναλογική.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Αυτή την εβδομάδα

Η Ραφήνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού

Η Ραφήνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού – Μια...

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 110 δολάρια το Brent, με φόντο την ανησυχία για την προσφορά

Νέες ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στην αγορά πετρελαίου, με το...

Νέα Μάκρη: Η εκδήλωση με τον Στέφανο Ντούσκο αναβάλλεται λόγω του θανάτου του Γιάννη Πανταζή

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης - Μαραθώνα - Ραφήνας μας...

Αργοναύτης Ραφήνας: Συλλυπητήρια στον Βασίλη Πανταζή για την απώλεια του πατέρα του

Τη συμπαράστασή του στον γυμναστή της ομάδας, Βασίλη Πανταζή,...

Γιώργος Βαρδινογιάννης: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία και η ταφή

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστούν η εξόδιος ακολουθία...

ΝΕΑ

Η Ραφήνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού

Η Ραφήνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού – Μια...

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 110 δολάρια το Brent, με φόντο την ανησυχία για την προσφορά

Νέες ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στην αγορά πετρελαίου, με το...

Γιώργος Βαρδινογιάννης: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία και η ταφή

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστούν η εξόδιος ακολουθία...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 20 Οκτωβρίου για 6 θέματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. 47 Η Πρόεδρος της...

RPN.GR