spot_img
7.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Νέα νομοθεσία: Τι αλλάζει για τα όπλα σε κυνηγούς και συλλέκτες

 

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι, λόγω τροποποίησης του νόμου 2168/1993 «περί όπλων», μετά την έκδοση του νόμου 4678/2020 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργικών Αποφάσεων, με τις διατάξεις των οποίων επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα θέματα όπλων και μέχρι να ολοκληρωθεί η επικαιροποίησή τους στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες, επικοινωνώντας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους (τα στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα στο www.hellenicpolice.gr).

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιείται ότι:

Οι κάτοχοι όπλων για θήρα, που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση (δηλαδή της παρ. 3Α του άρθρου 5 του ν. 2168/1993: επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό), είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι και την 9/11/2022 με προσωπική τους ευθύνη να ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμανσης των όπλων τους, επικοινωνώντας έγκαιρα με το Τμήμα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχει με το Αστυνομικό Τμήμα, του τόπου κατοικίας τους, ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τη σχετική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι με την ως άνω διαδικασία σήμανσης επιλύεται το πρόβλημα πώλησης, μεταβίβασης, εξαγωγής, κληρονομιάς που είχαν οι κάτοχοι όπλων θήρας άνευ της προβλεπόμενης σήμανσης. Επίσης όσοι κάτοχοι τέτοιων όπλων δεν προβούν στη σήμανσή τους μέχρι την 9/11/2022, τα όπλα τους θα αφαιρούνται ή θα κατάσχονται ανάλογα την περίπτωση από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.

Επιπλέον :

Οι κάτοχοι αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμήλιων, των οποίων οι άδειες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από την 8/4/2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν (σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 της 3009/2/84-δ΄ από 27.7.2004 υ.α.), υποχρεούνται να την υποβάλλουν μέχρι την 31/12/2021. Επισημαίνεται ότι μετά την 31/12/2021 οι άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR