Νέα σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

178

Με βούλευμα διατάχθηκε η άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Πως έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές.Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας άνδρας,σύμφωνα με το ant1news.gr σε βάρος του οποίος σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκαν αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των Η.Π.Α. (National Center of Missing and Exploited Children), με τις οποίες χορηγήθηκαν πληροφορίες αναφορικά με κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την εμπλεκόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του φερόμενου ως δράστη και ο τόπος διαμονής του, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.