Νέες NAVTEX από την Τουρκία για το Oruc Reis

144

Η Τουρκία εχθές εξέδωσε 3 νέες Νavtex για το διάστημα 27 έως 29 Οκτωβρίου, δείχνοντας ότι αδιαφορεί στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση της έντασης η Τουρκία, αλλά και για τις συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟτην ώρα που ο Γ.Γ της Ατλαντικής Συμμαχίας είχε ανακοινώσει μορατόριουμ κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών των δύο χωρών.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ με τους ΥΠΕΞ της Ρωσίας και του Ισραήλ, που φτάνουν αύριο στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, διερύνεται η κρίση Γαλλίας – Τουρκίας. «Τον Γάλλο πρόεδρο πρέπει να τον δει ψυχίατρος», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την άδεια που έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν να φωταγωγηθούν κυβερνητικά κτήρια με σκίτσα από το περιοδικό Σαρλί Εμπντό, μεταξύ των οποίων και του Μωάμεθ, στο πλαίσιο της δράσης κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Το Παρίσι καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, και αξίωσε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πολιτική του και στην ανατολική Μεσόγειο, προειδοποιώντας για λήψη μέτρων έως το τέλος του έτους.