spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες – Ποιος ήταν

 

 

 

Oι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το πρόσωπο που εντοπίστηκε και πυροβολήθηκε από την αστυνομία στις Βρυξέλλες την Τρίτη είναι ο ένοπλος που σκότωσε δύο Σουηδούς πολίτες στη βελγική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, ανέφερε το ραδιόφωνο RTBF στον ιστότοπό του, όπως μεταδίδει το Reuters.

O πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κροο, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο ύποπτος είναι Τυνησιακής καταγωγής και διέμενε παράνομα στο Βέλγιο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο φερόμενος ως δράστης δηλώνει μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών.

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

RPN.GR