spot_img
20.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Νέος κύκλος αντιδράσεων για τις δηλώσεις Καρυστιανού

 

 

 

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική θύελλα που ξέσπασε με φόντο τις δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, καθώς η πρότασή της για «δημόσια διαβούλευση» για το θέμα, θεωρήθηκε αναχρονιστική και παρωχημένη σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Εντούτοις, η κυρία Καρυστιανού επανήλθε στο θέμα νωρίς χθες (20/1) δημοσιεύοντας μια μακροσκελή ανάρτηση ως απάντηση για τις σφοδρές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει η ίδια, «κανένα ανθρώπινο δικαίωμα ΔΕΝ τίθεται σε διαβούλευση, ΔΕΝ αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά ΟΥΤΕ και πεδίο πολιτικών παιχνιδιών, όπως κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν». Την ίδια στιγμή, όμως, σχεδόν η μισή ανάρτησή της εξαντλείται στην ανάγκη για έναν «δημόσιο διάλογο» που πρέπει να γίνει «για τα πραγματικά κοινωνικά αίτια που οδηγούν χιλιάδες γυναίκες σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση».

«Όσοι βάλλουν εναντίον μου με αφορμή ένα πολυδιάστατο ιατρικό και νομικό θέμα για το οποίο ο νομοθέτης έχει ήδη προβλέψει, δεν νοιάζονται ούτε για τη θέση της γυναίκας σήμερα, ούτε για τα προβλήματα της, ούτε για τη στήριξη της μητρότητας, ούτε για την υπογεννητικότητα, ούτε για το δημογραφικό πρόβλημα, ούτε για τα δικαιώματα των παιδιών, ούτε για την οικογένεια και την επιβίωσή της! Ούτε έχουν σκεφθεί γιατί οδηγείται μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι στην άμβλωση, πόσο μάλλον για τη βιοηθική», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Καρυστιανού, η οποία επιτίθεται ταυτόχρονα και στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης (με ελάχιστες εξαιρέσεις που οφείλω να αναγνωρίσω) ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ που ανέδειξε η χθεσινή συνέντευξή μου στους κ.κ. Στραβελάκη και Καραμήτρου, και εστίασε ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ στην άκαιρη ερώτηση περί αμβλώσεων».

Η έλλειψη διάθεσης, ωστόσο, από την Μαρία Καρυστιανού να ανασκευάσει τις αρχικές της δηλώσεις, όπως αυτό διαφάνηκε από τη χθεσινή της ανάρτηση, πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων απέναντι στο πρόσωπό της.

Αυτή την εβδομάδα

Προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου για την υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ

Την προσωρινή κράτηση του πρώην διαιτητή Πέτρου Παπαπέτρου αποφάσισαν...

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Ραφήνα και Πικέρμι γεμίζουν μικρούς δρομείς – Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στη γιορτή του Μαραθωνίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και γονείς προχωρούν οι...

ΕΔΣΝΑ: Πληροφορίες για δίμηνη αργία στον Βασίλη Κόκκαλη – Εκτός της παράταξης Χαρδαλιά

Σε δίμηνη αργία φέρεται να τέθηκε ο πρώην πρόεδρος...

ΝΕΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου για την υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ

Την προσωρινή κράτηση του πρώην διαιτητή Πέτρου Παπαπέτρου αποφάσισαν...

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Υπόθεση Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 15 θέματα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 34 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί...

RPN.GR