Νέος Βουτζάς : Συγκινητικές στιγμές στην αποκάλυψη του μνημείου των θυμάτων της φωτιάς(φωτο-βίντεο)

1030

Πλήθος κόσμου στην Επιμνημόσυνη δέηση που εψάλλη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη στον Ν.Βουτζά την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας,Ωρωπού και Αμαρουσίου κ.κ.Κύριλλος.

Κατόπιν έγινε προσκλητήριο νεκρών-διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και τηρήθηκαν 102 δευτερόλεπτα σιγής.

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Θυμάτων της Φωτιάς, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Κώστας Ανανίδας στο οποίο απεικονίζεται η προσπάθεια των ανθρώπων να σωθούν τρέχοντας, ενώ πίσω τους ακολουθούσε η φωτιά.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν όλοι μαζί “Δικαίωση!” ενώ οι συγγενείς των θυμάτων άφησαν στο μνημείο από ένα λουλούδι στη μνήμη των οικείων τους.

Η δωρεά του Μνημείου, έγινε από την κάτοικο του Νέου Βουτζά και μέλος του Εξωραϊστικού μας Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», κ. Αγγελική Παπαδοπούλου. Στον περιβάλλοντα του Μνημείου χώρο έχουν φυτευτεί 102 κυπαρίσσια και 102 πικροδάφνες, χορηγία του κ. Ηλία Μπούγια (Κηποδομή).

Δείτε περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Gepostet von Rafina Pikermi News am Donnerstag, 23. Juli 2020

Νεος Βουτζας

Gepostet von Rafina Pikermi News am Donnerstag, 23. Juli 2020