Ο Ακάθιστος Ύμνος θα ψαλεί σήμερα στις 19.00 σε όλες τις εκκλησίες της Ραφήνας την ώρα της ισλαμικής φιέστας στην Αγιά Σοφιά

464

Η Αρχιεπισκοπή Ελλάδος έχει βγάλει ανακοίνωση μέρες τώρα:

«Αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου ε.ε. και ώρα 20:00, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα προστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών».

Υπενθυμίζεται, πως εδώ και αρκετές ημέρες Μητροπόλεις, Ιεροί Ναοί, Αρχιερείς και γενικότερα ο εκκλησιαστικός κόσμος έχουν γνωστοποιήσει την πένθιμη κωδωνοκρουσία, την ώρα της ισλαμικής φιέστας του Ερντογάν στην Αγία Σοφία.

Ο Ι.Ν Ανάληψης Διασταύρωσης και ο Ι.Ν Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας στις 19.00 ζητούν από όλους μας να είμαστε εκεί και να ψάλλουμε όλοι μαζί  «Τη Υπερμάχῳ Στρατηγώ», το οποίο και σύμφωνα με εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Νικολάου καθιερώνεται πλέον ως κοντάκιο σε όλες τις Θείες Λειτουργίες και πανηγύρεις.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις του ο Τούκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφόρησε ένα βίντεο στους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου». γράφει χαρακτηριστικά στο σχόλιό του που συνοδεύει την ανάρτηση

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η επιλογή των καλλιτεχνών που εξυμνούν τη μετατροπή σε τζαμί, και οι οποίοι τραγουδούν μεταξύ άλλων σε Αλβανικά και Βοσνιακά, γλώσσες χωρών τις οποίες ο Ερντογάν έχει κατά καιρούς «περιλάβει» στο μουσουλμανικό τόξο που οραματίζεται στα Βαλκάνια.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου έξι λεπτών τραγουδάνε από Αλβανικά, Αζέρικα , Κουρδικά και Αραβικά και εξυμνούν την Αγιά Σοφία. Στο ίδιο μήκος κύματος δηλώνουν ότι μεταφέρουν τους χαιρετισμούς τους «από τη Μέκα και το Αλ Ακσά.