Νίκος Καντερές: Κακοκαιρία και μετεωρολόγοι

291
Με την ευκαιρία της κακοκαιρίας πρέπει να γραφούν κάποιες αλήθειες.Το κάνω γιατί το επιβάλλει η συνείδησή μου και δεν αποβλέπω σε προσωπική προβολή.
Η μετεωρολογική επιστήμη είναι μια δύσκολη και εξελίξιμη επιστήμη που τα τελευταία χρόνια με τα αριθμητικά μοντέλα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Η ΕΜΥ είναι η αρμοδία και υπεύθυνη υπηρεσία του κράτους για την ενημέρωση του κοινού,της ναυσιπλοίας,της αεροναυτιλίας,των άλλων υπηρεσιών και των διεθνών Οργανισμών.
Στη Μετεωρολογική Υπηρεσία εργάζονται και εργάστηκαν για 35 χρόνια πτυχιούχοι μαθηματικοί και φυσικοί αναλύοντας και μελετώντας εκατοντάδες,εάν όχι χιλιάδες,χάρτες επιφανείας.κατώτερης,μεσαίας και ανώτερης ατμόσφαιρας,ανέμων για την έκδοση δελτίων ναυτιλίας,χάρτες ασταθείας,τεφιγράμματα και άλλα πολλά.Αυτοί είναι οι πραγματικοί ΠΡΟΓΝΩΣΤΕΣ μετεωρολόγοι κάνοντας βάρδιες πρωινά ,απογευματινά και 12άωρα νυκτερινά,Σαββατοκύριακα σε όλη τη διάρκεια του έτους και για πολλά χρόνια.
Δυστυχώς, εδώ και μερικά χρόνια βγήκαν και άλλοι <μετεωρολόγοι>!!
Παρατηρώντας τα αριθμητικά μοντέλα Ευρώπης κι Αμερικής επιδίδονται ποιός θα δώσει πρώτος την επερχόμενη κακοκαιρία με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο!!
Μετεωρολόγοι λέγονται και οι σμηνίτες που υπηρετούν στην Αεροπορία τη θητεία τους, μετεωρολόγοι αποκαλούνται και εκατοντάδες φυσικοί και μαθηματικοί που πήραν μεταπτυχιακό Κλιματολογίας, αλλά ΔΕΝ είναι ΠΡΟΓΝΩΣΤΕΣ μετεωρολόγοι,όπως θέλουν ελάχιστοι από αυτούς.
Παρουσιαστές καιρού μπορεί να είναι και πρέπει,αλλά βαρύγδουπες<προβλέψεις>δεν μπορούν να γίνονται.
Με όλο το σεβασμό μου τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης και τα δημοφιλή SITES δεν πρέπει να αναμεταδίδουν από προσωπικά SITES τέτοια <νέα>που επιταχύνουν τη σύγχυση.
Υ.Γ.Για να χιονίσει η Αθήνα πρέπει οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα να είναι όχι μόνο αναγκαίες αλλά και ικανές!!!