spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο Άχμεντ Σάρα απηύθυνε έκκληση για ειρήνη – RPN

 

 

 

Η Συρία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους 1.000 νεκρούς, κυρίως αμάχους, τις τελευταίες ημέρες. Ο προσωρινός ηγέτης Άχμεντ Σάρα απηύθυνε χθές έκκληση για ειρήνη και εθνική ενότητα, προειδοποιώντας ότι η θρησκευτική βία δεν πρέπει να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη χώρα.

Οι μάχες, οι οποίες είναι από τις φονικότερες στα 13 χρόνια του εμφυλίου πολέμου, διεξάγονται κυρίως στις ακτές που είναι προπύργιο του εκδιωχθέντος προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι δυνάμεις του Σάρα, οι οποίες περιλαμβάνουν την ισλαμιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας μετά την ανατροπή του Άσαντ τον Δεκέμβριο.

Ο Σάρα, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε ένα τέμενος στη Δαμασκό, τόνισε την ανάγκη για εθνική ενότητα και ειρηνική συνύπαρξη. «Πρέπει να διατηρήσομε την εθνική ενότητα και την εγχώρια ειρήνη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Συρία έχει τα χαρακτηριστικά της επιβίωσης.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη στις πληγείσες περιοχές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τη βία κατά των αμάχων και καλεί για μια διαρκή ειρηνική μετάβαση στη χώρα. Οι ανησυχίες για τη συνέχιση των συγκρούσεων είναι υψηλές, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια στην περιοχή.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR