spot_img
10.1 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στο FORUM 2024 του ΣΠΑΥ – rpn

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στο 3o FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις: Τo Μέλλoν της Αυτοδιοίκησης» που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Στην εμβληματική αυτή δράση για το περιβάλλον από το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, συμμετείχαν 8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι και συνολικά 120 καταξιωμένοι ομιλητές από όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε ότι, η κλιματική αλλαγή μπορεί να γίνει ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ασφαλείς και βιώσιμες.

“Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μεταφέρουμε στις Βρυξέλλες αυτά  που συζητάμε στα Δημοτικά Συμβούλια και να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές που μας εξυπηρετούν ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας που έχουμε εφαρμόσει. Υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδολογίες που τις έχουμε δοκιμάσει μαζί με ευρωπαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους αρμοδίους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους μελετάμε τις παραμέτρους και τον τρόπο εφαρμογής του Σύμφωνου για το κλίμα και των στόχων για το 2030 τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση, όταν οι κοινές προς τις χώρες και τους δήμους οδηγίες της Ευρωπαικές Ενωσης απευθύνονται σε ανομοιογενείς οικονομικά εταίρους οι οποίοι δεν μπορούν απορροφήσουν επι ίσοις όροις τα ευρωπαικά κονδύλια.

Στη φωτογραφία ο Ανδρέας Βασιλόπουλος (Πρεσβευτής ΕΕ για το Κλίμα), Χαράλαμπος Λιόλιος (Δήμαρχος Δομοκού), Κωναταντίνος Μαραγκάκης (Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη), Παναγιώτης Μανούρης (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Κωνσταντίνος Βοριαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας), Παύλος Μπαριτάκης (Δήμαρχος Βιανού Κρήτης), Παναγιώτης Ρέππας (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Γιώργος Ιωακειμίδης (τ. Δήμαρχος Αγ.Ι.Ρέντη), Ανδρέας Ευθυμίου (Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου).
Όλο το βίντεο του πάνελ εδώ:
https://youtu.be/phpiJZ2E1FI?si=Npll9o9fCnlOq_ir&t=3669

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας πάει εκπαιδευτική εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη – rpn

Τη στήριξή του σε μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία του...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR