Ο Διασώστης που μου έσωσε την ζωή!

783

Αυτήκοος μάρτυς μας μετέφερε το “συμβάν” στον απόηχο των χθεσινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών για την επέτειο του Αρκαδίου.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα ήταν και ένα ζευγάρι , το οποίο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, ζήτησε να δει τον πατέρα Απόστολο Δάμκαλη.

“Έσωσες τη γυναίκα μου, πάτερ” ήταν η πρώτη πρόταση που είπε ο άνδρας απευθυνόμενος στον πατέρα Απόστολο.

“…τότε στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο εγκεφαλικό ανεύρυσμα της γυναίκας μου, που εκτός απο τις πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια “ανοίξατε” και το δρόμο για να φτάσουμε γρήγορα στο νοσοκομείο… και αυτό έσωσε την γυναίκα μου” είπε ο άνδρας , ενώ η γυναίκα παρακολουθούσε συγκινημένη.

Το ζευγάρι , τότε στο ατυχές περιστατικό που του συνέβη δεν γνώριζε ότι ο διασώστης του ΕΚΑΒ ήταν και ιερέας. Όταν όμως πέρασε η περιπέτειά του , έψαξε και βρήκε ποιος ήταν ο διασώστης.

Ο πατήρ Απόστολος , έπειτα απο την αρχική έκπληξη που ένοιωσε, απευθυνόμενος στο ζευγάρι , ανέφερε με την ηρεμία που τον διακρίνει “δεν έκανα τίποτα παραπάνω απο το καθήκον μου”

Το ζευγάρι ακολούθως προσκύνησε τις εικόνες στη Παντοβασίλισσα και παρακάλεσε τον π. Απόστολο να τους μνημονεύει “υπέρ υγείας”.

Γνωρίζουμε ότι θα μας τα “ψάλλει” ο π. Απόστολος που δημοσιοποιήσαμε αυτή την ιστορία, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και αυτή η εικόνα των ιερέων και όχι μόνο όσα στραβά συμβαίνουν!